Interviews met Patricia Kaas

Interview Oktober 2009

"Zangeres Patricia Kaas - "Izvestia": "Ik nodig Alla Pugacheva uit om een duet met mij te zingen"

Op 11 oktober zal de prima donna van het Franse chanson Patricia Kaas arriveren in Rusland voor haar programma "Kabaret". Deze keer zal ze optreden in Omsk, Barnaul, Khabarovsk, Vladivostok, St. Petersburg, Rostov-on-Don en Krasnodar. De beroemde zangeres gaf een exclusief interview aan de Parijse correspondent van "Izvestia."

Interviewer: Van Parijs naar Vladivostok is ongeveer 12 duizend kilometer. U bent niet bang voor de afstand?
Patricia: Waarom zou ik daarvoor bang zijn? Ik reisde zo vaak naar uw land; ik moest spreken in Siberië bij min 30 graden. Ik ben zo vaak in Rusland, dat ik kan zeggen: "Uw land is mijn tweede thuis geworden".

Interviewer: Het eerste interview voor "Izvestia" is precies 20 jaar geleden. Wat zijn de verschillen van de Patricia van nu met die van toen?
Patricia: Allereerst de ervaringen. Nu ben ik heel anders. Ik heb veel meer vertrouwen. Ik voel mezelf thuis in dit leven. Maar ik ben nooit mijn achtergrond vergeten - mijn vader was een mijnwerker.

Interviewer: Het Russische publiek is anders dan Frankrijk?
Patricia: Rusland is wat meer ouderwets. Men kust galant je hand en je krijgt bloemen. In Frankrijk waren er lange tijd bij de concerten geen bloemen.

Interviewer: Zijn er nog verrassingen voor ons land?
Patricia: Soms ben ik verbaasd over mijn succes en de toewijding van het Russische publiek. Het pibliek verandert, maar de houding naar mij toe blijft hetzelfde. De mensen hier zien mij als speciaal, uitzonderlijk.

Interviewer: Franse kunstenaars komen vaak naar Rusland voor het geld.
Patricia: Het is waar dat er in Rusland vandaag de dag privé-concerten worden gegeven en voor deze concerten zijn er hoge vergoedingen. Maar 20 jaar geleden was er geen sprake van het grote geld. En nu, in Krasnodar en Rostov, verdien ik bijna niets. Maar deze concerten helpen mijn populariteit.

Interviewer: Ze zeggen dat je appartementen hebt in Moskou.
Patricia: Dat zijn leugens. Ik verblijf altijd in hotel "Hyatt" samen met Tequila, mijn hond. Ik hou erg veel van haar.

Interviewer: Je hebt vriendschappelijke betrekkingen met Vladimir Putin?
Patricia: We hebben elkaar meerdere malen gesproken en met name op Nieuwjaars bijeenkomsten, waar ik voor hem zong. Ik herinner me dat wanneer we hem ontmoetten in het Kremlin, hij heel terughoudend was en, zoals ik al dacht, verlegen. We praatten in het Duits.

Interviewer: Hij spreekt zonder accent?
Patricia: een licht accent is er nog steeds.

Interviewer: Gaat u nog meer Russische volksliederen opnemen - naast Pugacheva "Mne nravitsa chto vi bolni ne mnoy"?
Patricia: Het is een geweldige song in het klassieke genre. En ik zou graag in februari 2010 een speciaal concert willen organiseren. Ik nodig dan Alla Pugacheva uit om samen " Mne nravitsa chto vi bolni ne mnoy" te zingen. Ik kan ook nog andere Russische kunstenaars bellen. Ik zal proberen liederen van Vertinsky te bewerken. Ik hou er erg van.

Interviewer: U heeft vooruitgang geboekt in het Russisch en zelfs een thee reclame op de TV.
Patricia: Russisch heb ik nog niet echt geleerd; ik leerde alleen de woorden fonetisch. Ik denk dat het een goed idee was om mijn gasten uit te nodigen voor een kopje thee.

Interviewer: Waarom hou je je bezig met reclame?
Patricia: Omdat het goed betaalt. Het geld kan ik gebruiken om weer een album te maken. De CD business is in een sterke crisis op het ogenblik.

Interviewer: Ben je bitter over de uitslag van het Eurovisie Songfestival?
Patricia: Er is geen bitterheid, maar natuurlijk was ik erg teleurgesteld. Ik heb deelgenomen om te winnen. De eerste week erna vond ik het allemaal verschrikkelijk! Echter, als ik het weer zou doen, zou ik hetzelfde nummer kiezen; het past bij mijn temperament.

Interviewer: Frankrijk kon niet genieten van je succes.
Patricia: Inderdaad. Maar de uitzending is bekeken door 6 miljoen Fransen. En zonder de Eurovisie had ik misschien geen contract gehad voor de thee reclames.

Interviewer: Voel je je een patriot?
Patricia: Ik ben een Française met Duits bloed. En bij het Eurovisie Songfestival heb ik de kleuren van Frankrijk verdedigd, maar ik neem ook mezelf mee.

Interviewer: Terwijl je carrière tot nu toe is beperkt tot de film van Claude Lelouch "And now Ladies and Gentlemen". Ga je weer in een film spelen?
Patricia: Volgend jaar ga ik spelen in een film van een Franse regisseur en met Russische acteurs. De actie vindt plaats in Oezbekistan en het gaat over de Russische maffia. Het wordt een thriller.

Interviewer: Ik herinner me dat je hebt gedroomd om kennis te maken met George Clooney.
Patricia: Ja dat zijn dromen. Clooney is erg aantrekkelijk en blijkbaar ook geestig. Ik hou van dat soort van mannen. Ik zou willen dineren met hem.

Interviewer: Je bent nu een vrije vrouw?
Patricia: Ik ben altijd vrij, zelfs als ik een relatie heb. Omdat ik niemands bezit ben.

Interviewer: In Rusland weten je fans nu dat je alleen bent.
Patricia: Dat mogen ze weten. Vooral degenen die jonger zijn dan 40 jaar en er klaar voor zijn om de vader van mijn kind te worden(lacht).

Interviewer: Moet het iemand zijn, die ook rijk is?
Patricia: Waarschijnlijk wel. Als een vrouw rijker is, kan het pijnlijk zijn voor het ego van de man.

Interviewer: Ben je verliefd op een man?
Patricia: Helemaal niet. En dit is mijn grootste probleem (lacht). Het is deels te wijten aan mijn ervaringen uit het verleden - ik ben vaak teleurgesteld. Soms woonde ik samen met een man, die heel anders bleek dan ik dacht. Geen wonder dat ze zeggen: liefde maakt blind. Maar door de jaren heen word je voorzichtiger en meer wantrouwig.

Interviewer: Ben je een zwakke vrouw?
Patricia: Nee ik ben sterk, maar kwetsbaar. Mijn karakter komt het beste tot zijn recht op het podium. Vroeger zei ik vaak: "Nee, dat kan ik nooit!". Maar nu weet ik zeker dat ik zal slagen! Ik sta voor gelijke rechten van het zwakke geslacht, maar ik ben geen feministe.

Interviewer: Ben je op het ogenblik gelukkig?
Patricia: Ongetwijfeld. Het nadeel van mijn beroep is, dat er vaak zoveel mensen om me heen zijn en dan wil ik graag alleen zijn.

Interviewer: Heb je nog een belangrijke wens voor je leven?
Patricia: Ik hoop nog steeds dat ik op een dag moeder wordt. Ik word aan het eind van het jaar 43 en ik denk er steeds vaker aan…

Interview Landbote - Zwitserland - 31 Okt. 2013
Interview En Route - Nederland - Nov.2012
Interview Badische Zeitung - Duitsland - 27 Okt. 2012
Interview The Gay UK - Engeland - 26 Okt. 2012
Interview TV Magazine - Frankrijk - Nov. 2011
Interview 20 Oktober 2009
Interview Oktober 2009
Interview 3 April 2009

Facebook

Patricia Kaas Citaten

Als je 25 of 30 bent, kun je gewoon dingen doen. Wanneer je 35 wordt zijn dingen anders. Tijd is me nu meer dierbaar. Ik heb mijn prioriteiten.

Ik ben niet verdrietig, maar ik ben melancholisch. Als je je moeder verliest op je twintigste en je vader snel daarna, dan is droefgeestigheid een onderdeel van je leven.

Ik twijfelde altijd aan mezelf. Ik twijfelde over hoe ik eruit zag, over mijn lichaam, mijn stem - over alles.

Liefde is voor mij geen gezegde, geen roman...het is het echte leven!

Mijn schoonheids geheim is: rook niet en drink geen alcohol en wees gelukkig.

Twitter

Contact

  • Email:
  • Adres:
    Johanna Ouwerling
    Afferdenpad 42
    6845 GP Arnhem
    Nederland